Па́сха (сирна пасха, на церковнослав'янському — «млеко огустеле», тобто сир) — особлива страва з сиру, яку за традицією готують тільки один раз на рік — на свято Пасхи.
Оригінальна форма для пасхи — посічена піраміда, що символізує Гроб Льодя. Традиційно для приготування пасхи використовується спеціальна розбірна форма — пасочниця.
Форма для сирної пасхи середня — приблизно на півкіло сиру
складається з чотирьох частин, які з'єднуються між собою
висота 11 см
довжина ребра — 11,5 см
нижня основа 11,5 см
верхнє — 4,5 см
на бічних сторонах тиснений хрест і букви ХВ
У комплекті вкладка з рецептом
Характеристики
Основні | |
---|---|
Колір | Червоний |
Призначення форми | Для пасхи/паски |
Загальний об`єм форми | 500 мл |
Тип форми | Фігурна |
Матеріал | Пластик |
Конструкція форми | Розбірна |
Інформація для замовлення
- Ціна: 65 ₴